Brand in en rond een aluminiumpers voorkomen

E-MAX PROFILES is een bedrijf dat aluminiumprofielen maakt. Aluminiumprofielen worden bijvoorbeeld gebruikt voor het afwerken en beschermen van traptreden en drempels. E-MAX beschikt over twee vestigingen in België, in Dilsen en in Gullegem. In de afgelopen jaren had E-MAX diverse keren te maken met kleine en grote branden in en rond één van de aluminiumpersen. Samen met De Vries Brandbeveiliging is er gezocht naar een passende oplossing.

Vlamdetectoren

De oplossing voor het probleem werd gevonden in een kleine aanpassing van de profielpers, waardoor de olie van de machine niet meer in aanraking komt met het aluminium restafval.

Voorheen werd een brand, zo gauw die werd opgemerkt door de medewerkers van E-MAX, met draagbare blustoestellen geblust. De Vries Brandbeveiliging heeft een automatische blusgasinstallatie bij de pers geïnstalleerd, die blust met koolstofdioxide (CO2). Voor het activeren van de blusgasinstallatie zijn vlamdetectoren rond de profielpers gemonteerd, die bij verhoogde ultraviolet- of infraroodstraling een melding afgeven, waardoor het systeem automatisch begint met blussen.

De Vries Brandbeveiliging heeft voor E-MAX in de afgelopen jaren al diverse malen passende oplossingen heeft gecreëerd voor uiteenlopende situaties in het bedrijf. Dankzij de aanpassing en de blusgasinstallatie van De Vries Brandbeveiliging wordt brand bij de aluminiumpers zo veel mogelijk voorkomen en hoeven werknemers van E-MAX niet meer zelf te blussen.