Totale brandbeveiliging voor een speeltuin in een monumentale kerk

FunVille Speellounge is een overdekte speeltuin, gevestigd in de monumentale Kerk de ‘Awwe Stiene’ in Maastricht. De attracties in een oude kerk zijn gebouwd tot wel 10 meter hoogte. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich vermaken met onder meer glijden, springen, klimmen, spelletjes en knutselen.

De Vries Brandbeveiliging verzorgde tijdens de bouw van deze speellounge de totale brandbeveiliging. Om maatwerk te leveren werd intensief overlegd tussen de eigenaar, de gemeente en de adviseurs van De Vries.

Branddetectie

De branddetectie vroeg door de hoogte van de kerk, 19 meter, om een speciale oplossing. Op deze hoogte is detectie door middel van rookmelders niet mogelijk. Daarom is gekozen voor hooggevoelige rookdetectie, een systeem waarbij een buizenstelsel continu luchtmonsters neemt. Dit stelsel wordt aangestuurd door een laserdetectiekamer.

Noodverlichting en blusmiddelen

Voor een totale brandbeveiliging is noodverlichting essentieel en zijn stationaire en draagbare blusmiddelen noodzakelijk. Voor de speellounge verzorgde De Vries Brandbeveiliging de inventarisatie, levering en montage van de gehele noodverlichtingsinstallatie en van alle vaste en draagbare blusmiddelen.

FunVille kwam voor een totaaloplossing voor de speellounge terecht bij De Vries Brandbeveiliging, een bedrijf dat beschikt over voldoende ervaring en deskundigheid om de brandbeveiliging ook voor dit speciale pand, met een zeer uitzonderlijke nieuwe bestemming, geschikt en passend te maken.