Ontruimingsoefeningen

Ontruimingsoefeningen

Voorbereiden op een echte calamiteit moet je oefenen. Een ontruimingsoefening is daarom ook volgens de wet een verplicht regelmatige bezigheid voor bedrijven.

Want ook al denk je alle voorbereidingen getroffen te hebben, zoals goed getrainde BHV-ers, een up-to-date ontruimingsplan met actuele plattegronden en juist geïnstrueerde medewerkers, je zult altijd afhankelijk zijn van het gedrag van mensen.

Mogelijkheden

Als optie bieden wij de mogelijkheid aan om meerdere deskundige waarnemers en Lotusslachtoffers in te zetten. Een adviesrapportage opstellen naar aanleiding van de oefening behoort ook tot de mogelijkheden.

Tijdsduur van de oefening

Meer dan een half uur van de tijd van je medewerkers hoeft een ontruimingsoefening niet te kosten. Voor de evaluatie met de deelnemers (BHV- en Ontruimingsploeg) na afloop van de oefening dien je minimaal een uur te rekenen.

Tarieven

De kosten die wij berekenen voor het organiseren van deze oefening verschillen per scenario. Graag informeren we je over het aanbod dat we je kunnen doen.

Aanvullend programma

Het is mogelijk om meer te maken van je ontruimingsoefening. Bijvoorbeeld door het organiseren van een oefendag voor alle BHV-ers, waarna de dag wordt afgesloten met een algehele ontruimingsoefening. Tijdens deze dag worden diverse (kleine) calamiteiten geënsceneerd waar de BHV organisatie op moet reageren. Deze dag wordt gedeeltelijk gezien als herhalingstraining voor je bedrijfshulpverleners. Door vooraf een korte training te organiseren wordt weer voldaan aan alle wettelijke verplichtingen.

Inschrijven voor deze training?

Neem contact met ons op!