ontruimingsoefeningen
Ontruimingsoefeningen

Ontruimingsoefeningen

Voorbereiden op een echte calamiteit moet je oefenen. Een ontruimingsoefening is daarom ook volgens de wet een verplicht regelmatige bezigheid voor bedrijven.

Want ook al denk je alle voorbereidingen getroffen te hebben, zoals goed getrainde BHV-ers, een up-to-date ontruimingsplan met actuele plattegronden en juist geïnstrueerde medewerkers, je zult altijd afhankelijk zijn van het gedrag van mensen.

ontruimingsoefeningen 2
Gedrag

Onberekenbaar bij calamiteiten

Collega’s en gasten zullen naar buiten willen gaan via dezelfde route die ze bij binnenkomst gebruikt hebben. Wij organiseren een spontane ontruimingsoefening voor je waarin alle elementen van de evacuatie voorbij komen.

bedrijfshulpverlening 6
Observatie

Verloop en evaluatie

We werken met verschillende waarnemers en ‘echte’ Lotusslachtoffers gedurende deze oefening. Na afloop van de oefening evalueren we de oefening met de deelnemers en stellen we een rapportage op van de bevindingen.

ontruimingsoefeningen 3
Samenspraak

Onze ondersteuning

Wij ondersteunen als deskundige partij in de organisatie, begeleiding en evaluatie van deze ontruimingsoefeningen zodat wordt voldaan aan de eisen van de wetgever. Voordat een ontruimingsoefening begint, stemmen wij de invulling af met de opdrachtgever.

Werkzaamheden

Wat wij voor je doen

  • Vooraf bespreken we de oefening met je
  • Ensceneren van de oefening met professionele middelen binnen de aangegeven kaders
  • Inzet van een oefenleider tijdens de oefening
  • Evalueren met de deelnemers direct na de oefening
  • Optioneel: Opstellen van een evaluatie- en adviesrapportage

Mogelijkheden

Als optie bieden wij de mogelijkheid aan om meerdere deskundige waarnemers en Lotusslachtoffers in te zetten. Een adviesrapportage opstellen naar aanleiding van de oefening behoort ook tot de mogelijkheden.

Tijdsduur van de oefening

Meer dan een half uur van de tijd van je medewerkers hoeft een ontruimingsoefening niet te kosten. Voor de evaluatie met de deelnemers (BHV- en Ontruimingsploeg) na afloop van de oefening dien je minimaal een uur te rekenen.

Tarieven

De kosten die wij berekenen voor het organiseren van deze oefening verschillen per scenario. Graag informeren we je over het aanbod dat we je kunnen doen.

Aanvullend programma

Het is mogelijk om meer te maken van je ontruimingsoefening. Bijvoorbeeld door het organiseren van een oefendag voor alle BHV-ers, waarna de dag wordt afgesloten met een algehele ontruimingsoefening. Tijdens deze dag worden diverse (kleine) calamiteiten geënsceneerd waar de BHV organisatie op moet reageren. Deze dag wordt gedeeltelijk gezien als herhalingstraining voor je bedrijfshulpverleners. Door vooraf een korte training te organiseren wordt weer voldaan aan alle wettelijke verplichtingen.

Neem contact met ons op
Aanmelden